Klematis i vor have

under redigering

 

 

Indhold

 

Niobe
Nike
Miss Bateman

Multi Blue
Warsaw Nike
 
l
Klematis (Clematis) 'Miss Bateman'.
Hvid

Beskrivelse:
Moderat vækst.
Højde 1,5-2,5 m
Klematis 'Miss Bateman' er en meget flot og blomsterrig klematis.

'Miss Bateman' er fra1869, er tiltrukket af planteskoleejer Charles Noble i Surrey, England, fra en
kry
dsning mellem Clematis patens x 'Fortunei "med" Standishii.' 

Begge disse blev spottet af Robert Fortune vokser i Tokyo kvarterer, som sendte dem til Charles Noble & John Standish's planteskole i begyndelsen af 1860'erne.
Noble's hybrid blev opkaldt efter Catherine Bateman, datter af en berømt orkide producenten, James Bateman (1811-1897).

Blomsterne er ret store. Ved udspring har blomsterne en lysegrøn stribe, og senere bliver de rent hvide.


Blomstrer maj-juni samt august-september.
Det største problem hos os er at hunden ofte beskærer lidt voldsomt, så frøkenen må starte forfra

Beskæringsgruppe 2

Døde grene fjernes om foråret. Hvis der er behov for det kan planten forynges ved beskæring hvert 2.-3. år, klip tilbage til 1-1,5 m i juli måned.

 

(1845-1930)

 

 
 

 

 

Clematis (Klematis) - Multi Blue -

Bouter & Zoon NL 1983
Spot fra klematis "The President"
 
Beskrivelse:
Blå fyldt klematis, denne sort giver ofte et overvældende blomsterflor.
Tilsyneladende er den hos os ganske tilforladelig og har ingen problemer med at overvinter, men kan beskæres så hårdt at den har svært ved at komme over beskæringen.

Beskæringsgruppe 2

Døde grene fjernes om foråret. Hvis der er behov for det kan planten forynges ved beskæring hvert 2.-3. år, klip tilbage til 1-1,5 m i juli måned.


 

Clematis (Klematis)
Nike eller 'Warsaw Nike'
1966 S. Franczak (PL)

Beskrivelse:
Blomstrer fra tidlig sommer til det tidlige efterår, men er hos os placeret på en nordmur ved carport, sikkert ikke den mest optimale placering, men den bliver dog både stor og kraftig med blomster i en meget smuk og fløjlsagtig mørk bordeaux.

Beskæringsgruppe 2
Døde grene fjernes om foråret. Hvis der er behov for det kan planten forynges ved beskæring hvert 2.-3. år, klip tilbage til 1-1,5 m i juli måned.

 


Clematis Integrifolia
Frøsået for en del år siden, frø købt hos Thompson & Morgan, Ipswich.
Der er nu overlevet 3 planter der står i et rosenbed og troeligt kommer hvert år i Maj med smukke klokkeformede hængende blå blomster. reinweiß blühende Waldrebe. Diese Sorte ist sehr reichblühend und zuverlässig winterhart. Besonders geeignet für Spaliere, Wandbegrünung usw.

Kurzbeschreibung:

Heimat: Ursprungsformen nördliche Halbkugel
Wuchs: Spreizklimmer bis 2,50 m, benötigt Kletterhilfe

 
C. 'Piilu'©Ken Woolfenden

Clematis 'Piilu'

    Det er maj og den tid på året, hvor her i UK, jeg ved, at sommeren er kommet, når den tidlige storblomstrede hybrider brast i blomst. Clematis 'Piilu' er en sådan fortaler for ankomsten af sommeren selv sit første blomster opstår sædvanligvis mere midten eller slutningen af maj end i begyndelsen af maj. Paradoksalt nok var det avlet som en sen blomstring klematis (mere om dette kort), men er kendt i mildere klima i Vesteuropa og dele af USA som en tidlig storblomstrede hybrid. Dette skyldes i disse klimaer, som er mildere end dem, hvor det er blevet frembragt træ, der blev foretaget i det foregående år er ikke skåret ned af den hårde frost og frostvejr af deres strenge vintre, men vil overleve og lade anlægget til blomst på sidste års træ. Så 'Piilu' er en interessant klematis, der kan dyrkes som enten en hård sveske klematis eller en stor blomstret tidligt hybrid. Faktisk blomster, at det giver os maj kan semi-dobbelt - som vist på billedet nederst til højre - eller endog helt dobbelt.
Nelly Moser