Sommerblomster  i vores have

 

Sommerblomster er noget der altid har været der fra min tidligste barndom i Virum, hvor jeg var med mine forældre på cykel til gartneren på Bakkevej for at gå rundt mellem de mange drivbænke med mængder af muligheder, trods de mange muligheder blev der altid købt pr. tradition dvs. de samme planter hvert år dengang til 5/10 øre pr styk.

 

 

Jeg husker ikke rigtig hvilke sorter der var, men tropalium og tomatplanter var der altid  m ed hjem og vist nok også tagetes, løvemund og andre traditionelle typer - dengang var der endnu ikke mulighed for at få de mere eksotiske arter.

Selv om prisudviklingen har været enorm er det  stadig en relativ billig glæde at frembringe sine egne blomster.

På det seneste har min interesse for færdige  sommerblomster i små potter øget jeg har i år (2010) købt en del planter på http://www.odenia.dk hvilket kan anbefales, god kundeservice - da jeg fandt en sending jeg ikke fandt helt tilfredsstillende var der ingen diskussion varen blev promte byttet !!! uden at man forsøgte med diverse krumspring - Bravo godt gået.. Smagen på sommerplanter vil sikkert løbende ændre sig, nye trends og vore besøg til fremmende egne, vi besøgt de klassiske resmål i østen - Indien, Vietnam & Kina og flere kommer sikkert til.

 

Cosmos, Stolt Kavaler - art. Seashells

Frø hjembragt fra en rejse i Syd Afrika 2006 - sået 24. april 2010
Gazania - Sunshine Hybrids Mix

Frø hjembragt fra en rejse i Syd Afrika 2006 - sået 24. april 2010

  Feleicia True Blue Daisy

Frø hjembragt fra en rejse i Syd Afrika 2006 - sået 24. april 2010

 
 
  Dianthus Mix
Gl. frø med udløbsdato 09-2002, spændende at se om der kommer noget, men mon ikke?
Desværre kunne min optimisme ikke følges op - der kom ingen kimplanter, frø kan åbenbart ligget  for længe.